10.08.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve DENİB Akademi iş birliği ile ‘’İhracatta Finansal Okuryazarlık-İhracatta Ödeme Yöntemleri’’ eğitimi gerçekleşti.

İlimizde ihracat yapan firma yetkilileri, dış ticaret bölümü çalışanları ve ihracat yapmayı düşünenlerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, katılımcıların özellikle ulusal ve uluslararası alanlardaki hedeflerine ulaşmalarına önemli katkı sağlayacak temel bilgiler aktarıldı.

 Eğitmen Ümit Osman YILMAZ; ‘’İhracat yapmak yurtiçinde ticaret yapmaktan farklıdır. Yurtiçinde satış yaparken fatura ve irsaliye keser, ürünü gönderir, anlaştığınız vadede paranızı alırsınız. İhracatta ise bazı uluslararası kuralların olması konuya hakimiyeti ve üst düzey bilgiyi gerektirir ki, yapılan anlaşmaların yanlış anlaşılmasına veya esnetilmesine sebep olmasın’’ dedi. Eğitimde, ihracat yapan firmaların banka seçiminde dikkat etmeleri gereken hususlar, bankaların ihracatçı firmadan alabileceği masraflar, ihracat taahhütleri, banka ilişkilerinde dikkat edilecek hususlar, alınabilecek masraflar, ödeme yöntemlerinin ihracatçı açısından risk ve avantajları, ihracatçı için avantajlı ödeme ve teslim şekilleri başlıklarında bilgiler iletildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, ‘’Odamızda, dış ticarete yönelik mevzuat ve ticaret yapma pratiğine odaklı eğitimler gerçekleştirilmektedir. Dış ticaret konusunda gerek eğitim gerekse toplantı ve etkinliklerimizle, firmalarımızı yurtdışı pazarlara açılmaya hazır hale getirmeye ve dış ticaret yetkinliklerini artırarak alternatif pazarlardaki fırsatları yakalamalarını sağlamayı hedeflemekteyiz’’ dedi.