05.10.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından Uşak’ın iş ve yatırım imkanları ile birlikte tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması ve ilin kültürel zenginliğini içeren ‘’Anadolu’nun verimli, ticaretin bereketli kenti UŞAK’’ temalı Uşak Tanıtım Filmi hazırlandı.

Uşak’ın tanıtımına katkı sağlamayı hedefleyen UTSO, Uşak’ın başlıca tarihi ve kültürel yerleri ile birlikte il ekonomisi dinamiklerinin öne çıktığı 6 dakikalık genel tanıtım filmi hazırlattı. Son teknolojinin kullanıldığı bir hafta süren çekimlerin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı ise insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilerek, Uşak’ın havadan görüntüsü de filme aktarıldı.

Göreve başladıkları günden itibaren pek çok ülke ve şehirde toplantılara katıldıklarını belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, ‘’Eşsiz tarihimiz ve kültürel zenginliğimiz var, fakat bunları yeterince tanıtamamışız. Katıldığımız fuarlarda ve toplantılarda bu değerlerimizi sadece sözlü olarak ifade edebiliyorduk. Standımızı ziyaret eden insanlara gösterecek bir tanıtım filmimiz yoktu. Uşak’ın görsel olarak desteklenmesi gerekliliğinin farkındaydık. UTSO’nun rutin çalışmalarının dışında biz elimizden geldiği kadar hep Uşak’ın istihdamı ve gelişimi için yapılabilecek her projede yer almaya çalışıyoruz. İlimiz gerek stratejik konumu olsun gerekse sanayi ve ticaret hayatının aktifliğinden dolayı Ege Bölgesinin öne çıkan illerinden. Tarihte pek çok ilkin öncülüğünün Uşak’ta gerçekleştiğinin, Dünyanın 2.büyük Kanyon’unun Uşak’ta olduğunu bilmeyenler var. Bütün bu değerlerimizden ve yaşadıklarımızdan hareketle Uşak’ı tanıtmak istedik. Uşak’ın sanayisinden turizmine kadar tüm zenginliklerini bu tanıtım filminde anlattık. Bu film şu anda Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. Önümüzdeki günlerde başta Almanca olmak üzere Rusça ve İtalyanca gibi ticari faaliyetlerimizin olduğu pek çok ülkenin dillerinde de çevirerek yayınlayacağız. Hazırladığımız Uşak Tanıtım filmimizi yurt dışındaki konsolosluklara, dış temsilciliklerimize, Türkiye'deki tüm turizm il müdürlüklerine, bakanlıklara, yani aklınıza gelen her yere göndereceğiz. Filmimiz tüm Uşak’lılara, Uşak’a gönül verenlere açık. Uşak’ımızı turistlere, yabancı yatırımcılara, tanıdıklarına tanıtmak isteyen herkes bu filme wwww.usaktso.org Basın Odası bölümünden ya da Youtube UTSO TV kanalından ulaşabilirler. Bunun için bedel ödenmesine gerek yok. Eminim pek çok işletmede tanıtım stantlarında ve toplantılarda Uşak’ımızı tanıtacak materyallere ihtiyaç duyuyordur. Üyelerimize ve Uşak’a ihtiyaç duydukları her konuda hizmet yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de bundan sonra da cazibenin adı ve adresi olmaya devam edecek olan UŞAK için yapılacak her çalışmada yer almaya ve öncü olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Tanıtım Filmi İçin Tıklayınız...