20.10.2017

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra ikili ticari ilişkilerin arttırılması amacıyla Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle buluştu.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya, Kolombiya Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra ve beraberindeki heyet, UTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve firma temsilcileri iştirak etti. Toplantıda Uşak ve Kolombiya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı olarak işbirliği ve yatırım seçenekleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir konuşmasında, Güney Amerika’nın en hızlı gelişen ülkelerinden olan Kolombiya ile ticaret hacminin artırılması için bir dizi faaliyetler başlattıklarını belirterek iki ülke arasındaki ticari veriler hakkında genel bilgiler verdi. Kandemir; “ Geçtiğimiz yıl ilimizden Latin Amerika’ya yaklaşık 5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. Kolombiya'nın payı ise 1,3 Milyon ABD dolardır. İhracat kalemlerimiz başta tekstil pamuklu kumaşlar ve iplikler olmak üzere sentetik elyaflar ve halılardır. Tekstil alanında Avrupa'da yenilenmiş tekstil ürünleri'nin merkezi Türkiye, Türkiye’de ki merkezi ise Uşak'tır. Eski bir girişimci ve geçmişte ülkesinde oda başkanlığı yapmış Sayın Büyükelçi'nin desteğiyle, Uşak'tan Kolombiya'ya ihracat değerlerini gerçekten arttırmak arzusundayız. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini artırmak için UTSO yöneticileri ve üyeleri olarak tüm işbirliğine hazır olduğumuzu söylemek isterim” dedi. Kandemir, Ocak ayı içerisinde oda üyelerinden oluşan sektörel ticari heyeti ile Medellin de gerçekleştirilecek olan Colombiatex fuarına katılacaklarını ve yine bu ziyaret sırasında firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştireceklerini belirtti.

Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde geliştiğini belirten Büyükelçi Saavedra, Kolombiya hakkında sosyal ve ekonomik içerikli bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Ülkede yabancı yatırıma açık serbest bir ekonomi bulunduğunu dile getiren Büyükelçi Saavedra, Güney Amerika Ülkeleri arasında ticaret kısıtlaması en az olan ülke olduklarını, teknoloji ve para transferinin rahatlıkla yapılabildiğini bildirdi. Samimi ortamda gerçekleştirilen toplantıdan dolayı Yönetim Kurulu Üyelerine ve oda üyelerine teşekkürlerini ileterek, UTSO üyelerine ikili iş bağlantıları konusunda destek olabilecek kurum ve kişilerin iletişim bilgilerini paylaştı.