27.10.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) aralarında büyükelçi, ateşe ve ekonomik ilişkiler müsteşarlarının bulunduğu 19 Afrika ülkesi temsilcisi ile üyelerini buluşturdu.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, “Afrika Ülkeleri Uşak’ta, Ticari İşbirliğimiz Gelişiyor” programı kapsamında gerçekleştirdiği toplantıda, Afrika’daki 19 ülkenin büyükelçi ve temsilcilerini Uşak’ın iş dünyası, kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya getirdi. Toplantıya Ruanda Cumhuriyeti, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Uganda Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti, Kenya Cumhuriyeti, Nijer Cumhuriyeti, Benin Cumhuriyeti, Gana Cumhuriyeti, Fas Krallığı, Moritanya İslam Cumhuriyeti, Mali Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti, Zambiya Cumhuriyeti, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Fildişi Sahili Cumhuriyeti, Libya büyükelçileri, maslahatgüzarları, diplomatları ve Uşak Milletvekili Av. Mehmet ALTAY, Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Dalkıran, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, UTSO Yönetim kurulu üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantı, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının Uşak için hazırladığı tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Ardından, Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Dünyada ekonomik alanda kendini yenileyen, teknolojiye yatırım yapan birçok ülke mevcut. Ekonomik gelişimlerini sürekli hale getiren ülkelerin orta vadede dünyadaki lider ülke konumuna geleceğini düşünüyoruz. Bunun en büyük tetikleyicisi de ülkelerin aralarındaki ekonomik ilişkiler olacaktır. Sizler ve bizler ekonomik birlikteliğimizle dünyayı daha güzel bir yer haline getireceğimizi düşünüyorum” diyerek başladığı konuşmasına Uşak sanayisini tanıtarak devam etti.

Konuşmasında, Afrika kıtasının, yeni pazarlara açılmak isteyen Uşak için bir fırsat olduğunu belirten Kandemir; “Uşak özellikle büyük bir tecrübeye sahip olduğu sektörleriyle Afrika kıtasında aktör olabilecek konumdadır. Biz hedefleri olan bir odayız. İlimizin dış ticaretini geliştirmekte bunlardan biri. Yüksek büyüme potansiyeline sahip Afrika pazarında daha çok yer almak, bunun için de pazarı daha fazla takip etmek ve daha yakın ilişkiler kurmak zorundayız. Türkiye ve Afrika arasındaki dış ticaret hacmi her geçen yıl büyümektedir. Biz de her geçen gün gelişen bu ilişkilere katkı vermek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Uşaklı sektör temsilcilerimizle birlikte Afrika pazarında söz sahibi olmak istiyoruz. Kaliteli ve tasarım odaklı ürünlerimizi Afrikalı müşterilerle tanıştırmak istiyoruz” dedi.

Programa katılan ülke temsilcilerinin kısa ülke tanıtımlarının ardından, UTSO üyeleri ile ülke temsilcileri ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan ülke temsilcileri, UŞAK’taki tüccar ve sanayicilerle bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade ederek, Afrika’da ticaret yapmak için bir çok imkan ve potansiyel bulunduğunu ve UTSO üyelerine kapılarının hep açık olduğu belirterek, Uşaklı iş adamlarına Afrika’da yatırım yapma çağrısında bulundu.