14.12.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen  “Dünya’da ve Türkiye’de E-Ticaret” Paneline; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, n11.com Gelirden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kiho Lee,n11.com Lojistik ve Bölge Yönetimi Direktörü Ramazan Altınay,n11.com Ege Bölge Müdürü Burak Boran,n11.com alışveriş platformunda mağazaları bulunan Uşak’lı firma temsilcileri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Panelin açılış konuşmasına yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Yüce, 1990'lı yılların başından itibaren ekonominin bir parçası haline gelen e-ticaretin giderek hayatın her alanında etkilerini hissettirdiğini belirterek, “Özellikle KOBİ’lerin, genç girişimlerin, yöresel ürün üreticilerin rekabet güçlerini, Pazar paylarını ve kurumlaşma düzeylerini artırma noktasında e-ticaretin büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Dünyanın hızla yol aldığı e-ticaret yarışında Türkiye ve Uşak olarak geride kalmamız gerekir” dedi.

N11.com Lojistik ve Bölge Yönetimi Direktörü Ramazan Altınay, e-ticaretin ulusal ve uluslararası pazarlara giriş yapmak isteyen birçok girişimciye sağladığı avantajdan, n11.com alışveriş platformunu verilerinden ve mağaza açma sürecinden bahsetti.

Altınay’ın ardından panele n11.com Gelirden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kiho Lee’nin sunumuyla devap edildi. Dünya’da e-ticaretin gidişatına değinen Lee, Türkiye’de de e-ticaretin dünyadaki ile paralel şekilde büyüdüğüne dikkat çekti. Lee, “Hiçbir zaman benim ürünüm satış yapmaz diye düşünmeyin. Dünya’nın herhangi bir yerinde sizin ürününüze ihtiyaç duyan birileri mutlaka vardır. Önemli olan onlara doğru ve güvenilir kanallarla ulaşmaktır. Alışveriş platformlarında ürünlerinizi satarken eş zamanlı olarak sosyal medya kanallarını da kullanmayı ihmal etmeyin, ürünlerinizi bütün kanallarda aktif olarak tanıtın. Kendinizi sadece Türkiye’de ki online mağazalara odaklamayın” dedi. Lee konuşmasında ayrıca, e-ticaret aracılığıyla iş genişletme sürecine değinirken, müşteri geri bildirimleri ve istatistikleri değerlendirmenin öneminden bahsetti.

Panelin son bölümünde n11.com alışveriş platformunda yer alan firma temsilcileri kendi tecrübelerinden bahsederken,n11.com yetkililerinin katılımcıların sorularını cevaplaması ile son buldu.