28.12.2017

Kalkınma Bakanlığı tarafından 2019-2023 dönemini kapsayacak olan 11. Kalkınma Planı hazırlıkları Başbakanlık Genelgesi ile resmi olarak başlamıştır.

11. Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları için 43 adet özel ihtisas komisyonu ve 32 adet çalışma grubu oluşturulmuştu. Çalışmalarda kamu kesimi, özel kesim, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelecek. Komisyonların hazırladıkları çalışmalar, 11.Kalkınma Planında referans dökümanı niteliğini taşıyacaktır.

Uşak Ticaret Ve Sanayi Odası yönetimi, “İmalat Sanayii Politikaları”, “Ticaret Hizmetlerinin Geliştirilmesi”, “Bölgesel Kalkınmada Özel Sektör Dinamikleri” Özel İhtisas Komisyonları ile “Teşvik Uygulamalarında Etkinlik”, “Tekstil-Deri-Hazır Giyim”, “Mesleki Eğitimde Niteliğin Arttırılması” Çalışma Gruplarında görev almaktadır.

Tekstil-Deri-Hazır Giyim Özel İhtisas Komisyonu’n da görev alan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir;  “Ülkemizin uzun vadeli kalkınma politikaları, ekonomik büyümenin yanı sıra insani gelişmişlik, hukuk üstünlüğü, bilgi toplumu, uluslararası rekabet gücü, kurumsallaşma, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık boyutlarını da içerecek şekilde çok yönlü bir anlayışla oluşturulmakta ve bütüncül bir bakış açısıyla hayata geçirilmektedir. 365 oda ve borsanın çok azının görev aldığı böyle bir çalışmada yer almak ilimiz ve odamız adına oldukça gurur vericidir. Toplantılarda; Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü ve dünya ticaretinden aldığı payı artırmak, eksikliklerin giderilerek yüksek katma değerli yapıya geçmek ve yüksek teknoloji sektörlerinin payını yükseltmek amacıyla sektörlere yönelik politika önerileri belirlenecektir. Çalışmaları Haziran ayına kadar devam edecek olan 11. Kalkınma Planı ile getirilecek düzenlemeler ile ülkede ekonomik istikrar ve güven ortamının önümüzdeki 5 yıl hiç tereddütsüz sürdürülebilir olduğu dünyaya gösterilecektir” dedi.