29.12.2017

Kalkınma Bakanlığı 11.Kalkınma Planı Hazırlık çalışmalarına paralel Uşak Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda sektör ihtisas komisyonları il bazında ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

Tekstil, deri,  gıda ve seramik sektörlerine yönelik gerçekleştirilecek olan çalışmada üniversiteden, organize sanayi bölgelerinden ve özel sektörden temsilciler bir araya gelecek.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, ihtisas komisyonlarının her birinin kendi alanlarında ticari yaşama ilişkin sorunların tespiti ve çözümü yönünde çalışmalar yürütmesi amacıyla organize ettiklerini belirtirken; “Sektörlerin mevcut durumu, Rekabet şartları, pazardaki gelişmeler gibi pek çok konu başlığıyla il ve bölge özelinde sektörün güçlü, zayıf yanları ile fırsat ve tehditlerini belirlemeye çalışacağız.

İlk toplantımızı tekstil ve deri sektörüne yönelik gerçekleştirdik. Ülkemiz tekstil ihracatında; dünyanın 7’inci büyük tedarikçisi, deri ürünleri İhracatında; Dünyanın 13’üncü büyük tedarikçisi konumundadır. Bu pazardan ilimizin aldığı payı nasıl arttırabiliriz?, sektördeki sorunları ve firma temsilcilerinin talepleri üzerine konuştuk. Belirli periyotlarda toplanarak sektörlerin nabzını tutacağımız bu toplantılardan çıkan kararları ilgili kurumlarla, bakanlıklarla paylaşarak sektör gelişimine, ülke ekonomisine katkıda bulunacağız.

Uşak’ın ticari hayatına ilişkin sorunları birlik ve beraberlik ruhu içinde çözüme kavuşturmak için çaba göstereceğiz” dedi.