15.03.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın mağazacılık sektörüne yönelik düzenlediği “Görsel Mağazacılık ve Vitrin Tasarımı Eğitimi” sona erdi.

UTSO’nun 13-14 Mart tarihlerinde 2 gün boyunca düzenlediği eğitime farklı sektörlere yönelik ürünlerin perakende ticaretini yapan mağaza sahipleri ve çalışanları katıldı.

Görsel mağazacılık ve vitrin tasarımı konusunda çok sayıda ödül alan Mine Erkan’ın eğitmenliğini yaptığı organizasyonda, mağazada görsel yerleşim teknikleri, marka algısı, odak noktaları, dikey algı, duvar düzenlemeleri, simetrinin kullanımı, stant yerleşimi, negatif alanlar, renklerin anlamları, mağazacılıkta ve vitrin tasarımında renklerin kullanımı, görsel mağazacılık ve vitrin tasarımında yararlanılan kaynaklar, özel günler ve temalar için vitrin tasarımı ve mağaza içi düzenlemeleri konuları işlendi.

Eğitmen Mine Erkan, “görseli güzel yapılmış bir mağaza bir satış elemanı kazanmış demektir”  diyerek günümüzde pazarlama ve perakende alanındaki trendler, yeni görsel mağazacılık uygulamaları ile bu uygulamaların markanın imajına yönelik etkileri gibi konuları değerlendirdi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere tüm üyelerimize ticari hayatlarına katkı sağlayacak birçok konuda eğitim ve bilgilendirme hizmeti veriyoruz. 2017 yılında, 945 üyemizin katılımıyla %94 memnuniyet oranı ile 32 eğitim faaliyetimiz olmuştur. 2018 yılı içinde teknoloji, Ar-Ge, inovasyon, proje yazımı, dış ticaret, pazarlama ve satış, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, çalışma hayatı gibi konularda eğitimler planlıyoruz” dedi.