15.05.2018

Ege Bölgesinde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen tek oda olan   Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak ABİGEM A.Ş. Mesleki Sınav Merkezi adı altında ilk sınavlarını gerçekleştirdi.

İnşaat sektöründeki 6 branşta (ahşap kalıpçı, sıvacı, duvarcı, betonarme demircisi, iskele kurma elemanı ve inşaat işçisi) belgelendirme gerçekleştirecek ABİGEM, ilk belgelendirme çalışmasına ‘’betonarme demircisi mesleki yeterlilik belgelendirme sınavı’’ ile başladı.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, günümüz piyasa şartlarında iş dünyasının rekabet gücünün artırılabilmesi için ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücünün önemine dikkat çekerek; " Mesleki yeterlilik belgelendirme sistemi katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe güç katacaktır. Bunun için MYK tarafından akredite edilen belgelendirme merkezleri açılıyor. Uşak’a kazandırılan merkezimiz, mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendirerek, uluslararası meslek standartlarının uygulanmasına sağlamayı amaçlamaktadır. Bizde bu konuda biz öncü odalar içerisindeyiz. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen ABİGEM A.Ş. riskli gruplar üzerinde bulunan işlerin belgelendirilmesi konusunda hizmet vermeye başladı. İlk etapta inşaat sektörü konusunda sınav ve belgelendirme hizmet veriyoruz. Diğer riskli meslekler gruplarında da alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.