21.05.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Mayıs olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı İsmail Karaman Mayıs ayı oturumunu Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının Ramazan aynı kutlayarak başladı. Karaman; ‘’ Başı rahmet,  ortası mağfiret,  sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının tüm İslam alemine ve dünyaya barış ve sevgi getirmesini dilerim’’ dedi. Karaman ayrıca Atatürk’ün doğum günüm diye tabir ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, başta M. Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle andıklarını ifade etti.  

Karaman’ın açılış konuşmasının ardından UTSO Mayıs ayı meclis konuğu olan Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, üniversite sanayi işbirliğine verdiği önemi ve bu konu ile ilgili yeni projelerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Gümüş, günümüzde işletmelerde Arge ve İnovasyonun önemi konulu bir sunum gerçekleştirdi. Gümüş; ‘’Artık günümüz strateji büyük balığın küçük balığı yediği dönem değil, hızlı olanın yavaş olanı yok ettiği dönemdir’’ dedi. Gümüş sunumunda Teknopark nedir? İşletmeler için avantajları nelerdir? konularına değindi.

Konuşmaların ardından UTSO Mayıs ayı meclis gündemi değerlendirildi. Toplantı sonunda ise UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir dünya ve ülke genelindeki gündemi değerlendirerek, Mayıs ayı oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kandemir konuşmasında, son dönemde Türkiye’de yaşanan gerek ekonomik gelişmeler (büyüme oranları, milli savunma sistemlerinin geliştirilmesi gibi) gerekse bölge ve dünya barışına atılan olumlu adımlardan dolayı tüm dünyanın dikkatinin ülkemiz üzerinde olduğunu ve bu durumdan rahatsız olanların bulunduğunu ifade ederek; ‘’ Kurdaki artış veya küresel oyunlar… Bunların ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri elbet olur, fakat ekonomimiz gücünün en büyük bölümünü güvenden almaktadır. Dosta-düşmana ve özellikle yabancı sermayeye ekonomimize güvendiğimizi göstermemiz lazım’’ dedi.

Kandemir Mayıs ayında gerçekleştirilen eğitim, danışmanlık masası, fuar organizasyonlarından faaliyetlerinden de bahsederek, ABİGEM nezdinde MYK belgelendirme hizmetini de başladıklarını, ilk sınavı “Betonarme demircisi mesleki yeterlilik belgelendirme sınavı” alanında yaptıklarını belirtti.

Kandemir konuşmasında, 365 oda ve borsa içinde ilk 20’ye girerek TOBB Yönetim Kurulunda görev almalarının başta Meclis Üyeleri olmak üzere idari personelinden üyelerine kadar herkesin başarısı olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Kandemir; ‘’Uşak için bir ilk olan bu başarı ile, odamız; sadece ilimizde değil, Türkiye genelinde söz sahibi bir kurum haline gelmiştir’’ dedi.

Meclis toplantısı meclis üyelerinin dilek ve temennilerinin dinlenmesi ile son buldu.

Mayıs ayı aylık değerlendirme tam metni Mayis_Baskan_Dgr