Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı  (KOSGEB)  Uşak İl Müdürlüğü ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından KOBİ-GEL-Kobi Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

UTSO eğitim salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında KOSGEB Uşak Müdürü Adem Aypar, Kobilerin ekonomideki payı, Kobigel-Kobi Gelişim Destek Programları ve imalatçı firmalara yönelik sağlanan destekler ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. KOBİ-GEL projesinin detayları ile ilgili bilgiler veren Aypar, hibe ve destek programlarının 5 ayrı sektöre yönelik olduğuna dikkat çekerek, proje başvurularının KOSGEB online başvuru sistemi üzerinden 24 Nisan-22 Haziran 2018 tarihlerinde yapılabileceğini söyledi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, ülke kalkınmasında önemli bir misyona sahip olan KOSGEB’in imalat sanayine yönelik hazırladığı yeni destek programı ile ilgili üyelerini bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyleyerek; ‘’KOSGEB, ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, KOBİ’lerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla birçok destek vermektedir. Bunlardan birisi de KOBİGEL destekleridir. Maalesef ilimiz genelinde devletimizin sunmuş olduğu imkanlardan çok fazla sayıda yararlanamıyoruz. Amacımız is dünyamızın çok daha fazla proje üreterek bu desteklerden yeterince faydalanmasını sağlamaktır. Bu anlamda bizde üyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız’’ dedi.