Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın    başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.
Meclis Başkanı İsmail Karaman, Temmuz ayı oturumunu Uşak-Gediz kavşağındaki elim kazada vefat edenlere başsağlığı dilekleriyle açtı.
Karaman’ın açılış konuşmasının ardından UTSO Temmuz ayı meclis gündemi değerlendirildi. Değerlendirmelerin ardından toplantıya katılan KOSGEB Uşak il Müdürü Adem AYPAR ve Türk Telekom Uşak Müdürü Hızır DOĞRU kurumlarıyla ilgili bilgileri meclis üyelerine aktardı. Katılımları için AYPAR ve DOĞRU’ya teşekkür eden İsmail KARAMAN; “İlimizin iki güzide kurumunun bizlere verdiği bilgiler çok değerli, bu bilgileri yaymak artık bizim görevimiz”dedi.
Toplantı sonunda ise UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir dünya ve ülke genelindeki gündemi değerlendirerek, Haziran ayı oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Kandemir 15 Temmuz Hain girişimine karşı “Millet iradesinin ve demokrasinin dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz, gün demokrasiye sahip çıkma günüdür” sloganın hep arkasında yer alarak hareket edeceklerini dile getirerek başladığı konuşmasını çocuk istismarına dikkat çekerek devam ettirdi.
Konuşmasında ticaret savaşlarına da değinen Kandemir; ‘Küresel ticaret savaşıyla bizim her hangi bir ilgimiz olmasa da, gerilim ortamından etkilenmememiz mümkün değildir. Bu nedenle, Uşak ve diğer illerimizde üretim yapan sanayicimize ve işadamlarımıza önerim, YENİ ve GÜVENLİ pazar arayışlarını bıkmadan ve usanmadan sürdürmeleridir. Gücün ve kaynakların, insana verilen değerle elde edildiği yeni bir dünyada yaşamaktayız. Yeni dünya düzeninde, sınırlar insan aklının alamayacağı ölçüde küçülürken, pazar ağı da bir o kadar genişlemektedir. Artık risk analizleri ve mali disiplin de şirketler için olmazsa olmazlar arasındadır ve firmalarımızın bu konularda gerekli hassasiyeti göstermesini istiyorum.’’ dedi.
  
Kandemir konuşmasında Haziran ayı oda faaliyetlerine yer vererek son verdi.
 
Meclis toplantısı meclis üyelerinin dilek ve temennilerini iletmesi ile son buldu.