12.11.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) , İş-Kur ve KOSGEB iş birliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” UTSO Eğitim Salonu’nda başladı.

4 gün sürecek eğitimde girişimcilere kuracakları işleri yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları, yapacakları işe yönelik plan hazırlama deneyimi kazandırılması amaçlanmaktadır.

Hakan Kanso tarafından verilecek olan eğitimde kursiyerlere iş fikri geliştirme, iş kavramı ve pazar araştırması, yönetim, üretim planı, finansal plan, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilmesi gereken hususlar aktarılacak.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak başarılı olan kursiyerler Girişimcilik Destek Programı kapsamında Yeni Girişimci Desteği alınabilmesi için gerekli olan ön şartlardan birini yerine getirmiş olacaklardır.

KOSGEB girişimcilik destekleri; işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alacağı makine, teçhizat ve yazılım için 50.000 (elli bin) TL. hibe, teminat karşılığı ise geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) T.’dir. Destekleme oranı 1. ve 2. Bölgelerde % 60 (altmış), 3., 4., 5. ve 6. Bölgelerde ise % 70 (yetmiş) olarak uygulanmaktadır. Girişimcinin; kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli olması halinde desteğe % 20 (yirmi) ilave edilmektedir.