13.11.2018

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen ‘’İhracat Destek Ofisi İşbirliği Protokolü’’ne ihracat destek ofisinin kurulacağı 16 ilden 25 ticaret ve sanayi odası katıldı.

İmza töreni açılış konuşmalarının ardından, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör ‘’İhracat Destek Ofisi’ belgelerini Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan aldılar.

Söz konusu ofisler ile ihracatçı sayısının artırılabilmesi ve mevcut ihracatçıların sürekli ve düzenli olarak bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

İhracat Destek Ofislerinin kurulacağı iller ve odalar şunlar: Adana Sanayi Odası (SO), Adana Ticaret Odası (TO), Ankara Sanayi Odası (SO), Ankara TO, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Aydın TO, Balıkesir SO, Balıkesir TO, Bursa TSO, Denizli SO, Denizli TO, Diyarbakır TSO, Gaziantep SO, Gaziantep TO, Ege Bölgesi SO, İzmir TO, Kayseri SO, Kayseri TO, Kocaeli SO, Kocaeli TO, Konya SO, Konya TO, Samsun TSO, Tekirdağ TSO ve Uşak TSO.