22.02.2019

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve firma çalışanları Ceyhun Yeşilşerit’in anlatımıyla pazarlama ve satışta duyuların önemi üzerine birçok sorunun yanıtını bulma şansı yakaladı.

Platon’un “Bilmediği halde bilirim sanmak: düşüncelerimizin bütün yanılmalarının ardında yatan sebep budur.” Ünlü sözü ile eğitime başlayan Ceyhun Yeşilşerit, ürün, fikir ya da hizmet sunumu yapan satış elemanlarının becerilerinin geliştirilmesi üzerine bilgiler aktardı. Pazarlama Ana Yol Haritasına geçmiş ve günümüz faktörleri ile çeşitlendiren Yeşilşerit; ‘’Tüketicilerin duygularını analiz ederek, hangi markayı, ürünü, rengi, kokuyu, müziği neden tercih ettiğini tespit eden pazarlama yöntemine verilen isim Nöro Pazarlamadır. Nöro Pazarlamada, Biometrik Ölçümlemeler kullanılır. Uyarıcının yol açtığı duygusal tepkimeler hesaplanır. Geleneksel pazarlama araştırmalarında olduğu gibi tüketicilere herhangi bir anket uygulanmaz. Her bir denek ayrı ayrı uyarıcıyı izler. Sonrasında neuroscore bazlı görüşler ile desteklenen analizde duygular, sayısal olarak ifade edilip, saniye saniye görüntülerle birlikte raporlanır

Satınalma duygusunu tetikleyen faktörlerde değinen Yeşilşerit, Konfiçyus’un ‘’Duyduğumu unuturum, gördüğümü hatırlarım, yaptığımı anlarım’’ sözüyle sunumunu sonlandırdı.