24.06.2019

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), dünyanın en büyük tekstil ve giyim teknolojisi buluşması olan ve aynı zamanda “2019 Destekleyici Organizasyon Kuruluşu” olduğu, Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı’na (ITMA) iş gezisi düzenledi.

4 yılda bir gerçekleştirilen, tüm tekstil ve konfeksiyon sürecini kapsayan dünyanın tek ve en büyük fuarı olan, 20 ve 26 Haziran arasında,  İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen,  ITMA 2019’a, 147 ülkeden yaklaşık 120 bin ziyaretçi bekleniyor.

UTSO’nun ITMA 2019 ‘da, “Destekleyici Organizasyon Kuruluşu’’ statüsünde yer alması ile dünya tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren pek çok firma, fuarın uluslararası haberleşme ağları sayesinde ulaşım imkânı buldu.  155 destekleyici dernek ve kuruluş bulunduğu ITMA 2019’daki, 5 Türk kurumdan biri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası oldu.  ITMA 2019 Fuarı'na katılan Türk şirketleri, global sektörün önde gelen firmaları ile bir araya gelerek, görüşmeler yaptı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, her dönemde, üyelerinin büyümede sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü destekleyecek çözümler aradıklarını söyledi. Kandemir, “ITMA, tekstil makineleri üreticileri için sadece bir satın alma ve satma platformu sağlama hedefinin ötesine geçti. Tüm sektör paydaşlarının yeni atılımları, beyin fırtınası çözümlerini paylaşmaları için anlamlı bir platform. ITMA forumları, kilit sanayi kuruluşları ile işbirliği içinde düzenlenmektedir. ITMA 2O19, küresel tekstil ve hazır giyim endüstrisi üyeleri arasında paylaşım ve işbirliğini kolaylaştırmak için önemli bir platform.  ITMA 2019’a Destekleyici Organizasyon Kuruluşu olmak, Uşak’ımız için önemli bir adım.  Böyle bir sıfatla fuar organizasyonunda yer almak uluslararası organizatörlerin bize gösterdikleri güveni yansıtmakla beraber profesyonel yaklaşım ve kaliteli hizmetimizin bir kanıtıdır. Üyelerimiz,  ITMA 2019 Fuarı’nda sektörlerindeki yenilikleri yakından görme fırsatı ve yeni iş bağlantıları kurabilme imkanı buldu.  Ayrıca Barselona Başkonsolosu Sayın Güçlü Kalafat ve Barselona Ticari Ataşesi Sayın Elif Berrak Taşyürek ile fuar kapsamında bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk. Yeni pazarların ve güçlü işbirliklerinin yollarını açan çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.