17.09.2019

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve mobilya sektörü temsilcileri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (UTSO) mobilya sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda; UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, yönetim kurulu üyeleri, 14. grup Meslek Komitesi (Beyaz Eşya ve Mobilya Sektörleri) temsilcileri ve üyeleri, İnegöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, yönetim kurulu üyeleri ve mobilya sektörü temsilcileri yer aldı.

İnegöl heyetini Uşak’ta ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir, odalar arasında gerçekleşen bu tür ziyaretlerin TOBB camiasının kenetlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunun pekiştirmesine önemli katkı sağladığını söyledi. Kandemir;  “İlimizin, ilçelerimizin tüccar ve sanayicilerle bir araya gelmelerine vesile olmak, karşılıklı diyaloglar kurmalarını sağlamak ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinin temelini atmak ticaret odaları olarak bizlerin görevlerindendir. Bu ve benzeri toplantılar, tanıtım seminerleri, ikili iş görüşmeleri, ticaretimizi karşılıklı denge içerisinde arttıracağımız önemli buluşmalardır. Türkiye’nin mobilya üretim üssü İnegöl’den ilimize gelen değerli temsilcilerle bugün burada ortaya konacak her fikrin çok değerli olduğunu ve bunları ülkemiz ekonomisi adına atılacak önemli bir adım olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum’’ dedi.

İnegöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise; sektörlerin sorunlarının tartışılması ve çözüm yolları bulunması amacıyla özellikle aynı bölgedeki illerin bir araya gelerek çözümler üretmesinin ekonomiye olumlu yansıyacağını düşündüğünü ifade ederek; ‘’ Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli başkanına ve üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. UTSO ile her türlü fikir alışverişine açığız.’’ diye konuştu.

Toplantı sektör temsilcilerinin, sektöre ilişkin gelişmeler ve sorunları tartıştığı, ARGE-inovasyon bazlı yakın ve uzun vadede yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği bölüm ile son buldu.