18.09.2019

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin organize ettiği Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı.

Etkinliğe, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Milletvekilleri Mehmet Altay, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, kamu kurumu ve meslek örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan UTSO Başkanı Selim Kandemir, ahiliğin önemli bir kültür olduğunu belirterek, “Şimdilerde yabancıların bizlere öğretmeye kalktığı iş ahlakı, meslek standartları, mesleki eğitim, sınai mülkiyet hakları gibi kavramları, dünyaya öğreten, bu topraklarda doğan Ahilik kültürüdür. Ahilik, Cumhuriyet döneminin ve toplumsal yapımızın sarsılmaz muhafızıdır. 1000 yıl öncesinden bugüne uzanan Ahilik, bugün de yarın da Türkiye'nin manevi muhafızı olmaya devam edecektir. Günümüzde gerek esnaf odaları gerekse sanayi ve ticaret odaları olarak bu kültürü bizler devam ettiriyoruz. Bu değerli mirasa sahip çıkmalı, onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmalıyız. Gerek esnafımız gerek sanayicimiz üretmekten vazgeçmemeli, ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam etmelidir” dedi.

Programda yılın ahisi Muhammet Akşehirli’ye, yılın kalfası Mehmet Kaya’ya, yılın çırağı Mehmet Ali Tekin’e ve meslekte 40 yılını doldurmuş esnaflara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.