02.10.2019

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ekonomi Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) arasında imzalanan, nitelikli iş gücü yetiştirmeyi amaçlayan “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında”, Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Protokol Yürütme Kurulu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (UTSO) bir toplantı yaptı.

Söz konusu protokol gereğince, 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı il teşkilatı ve oda-borsa temsilcilerinin katılımıyla Protokol Yürütme Kurulları (PYK)  oluşturuldu ve kurulun yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yapması planlandı.

Çalışmaların değerlendirilmesiyle ilgili yapılan toplantıya; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin,  UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör, Meslek Komite Üyesi Basri Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hilmi Suat Yılmaz ve Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Seçkin Şentürk katıldı.

Burada bir değerlendirme yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir, “Proje kapsamındaki okullarda, mesleki eğitimin dinamik ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. İlimizde de Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokol kapsamına alındı. Amacımız öğrencilerin bu okullarda piyasanın gereklerine göre yetiştirilmesi, istihdama katılmaları veya girişimci olmalarıdır. TOBB ve bağlı oda ve borsalar tarafından okullarda AR-GE ve Tasarım-Beceri Atölyelerinin kurulması, başarılı öğrencilere burs verilmesi, öğrencilere, TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye işyerlerinde staj ve iş imkanı da yapacağımız çalışmalar arasındadır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Seçkin Şentürk, Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında genel bilgiler verdi. Öte yandan toplantının ardından, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir ve Protokol Yürütme Kurulu okul ziyareti gerçekleştirdiler.