Odamız aidat borçları, vergi ve cezaları, sigorta primleri, gecikme faizi, idari para cezaları, KYK borçları ile ilgili borçların yeniden yapılandırılmasıyla  ilgili "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.   Detaylar : 9 Haziran 2021 ÇARŞAMBA (resmigazete.gov.tr)  


01.06.2021 Sayın Üyemiz, Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır. Nefes Kredi Paketi ile;              Yıllık cirosu 10 Milyon TL altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan; Ticaret, Deniz Ticaret, Sanayi, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret Borsası’na kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkânı sağlanacaktır.              2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL,              Cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecektir.              TOBB ve Oda / Borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacaktır.              İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkânı sağlanacak olan 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacaktır.    


01.06.2021 İçişleri Bakanlığınca yayınlanan, Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’ten itibaren uygulancak olan Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi  https://www.icisleri.gov.tr/haziran-ayi-normallesme-tedbirleri-genelgesi  


27.05.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında ihracatçılara yönelik ‘’Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısı’’ online olarak gerçekleştirildi. Türk Eximbank’ın vermiş olduğu ihracat kredileri ve sigorta programlarının içerikleri, oranları, vadeleri gibi konularda daha etkin bir şekilde yararlanılabilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen webinarda; Bölge Müdürü Gülom Timurhan, Denizli Şube Müdürü Mehmet Yıldırım, Sigorta Müdür Yardımcısı Selma Altundiş, Krediler Uzmanı Salih Kayhan sunumlarını gerçekleştirerek katılımcıların sorularını yanıtladı.


24.05.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında video konferans yöntemiyle yapıldı. Olağan gündem görüşmesinden sonra UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Oda faaliyetlerini ve genel gündem değerlendirmesini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda, Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve UTSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Eren Öner’de, Uşak iline özel sosyal ve ekonomik yapı verileri ile sektörel bazda bir sunum gerçekleştirdi.


21.05.2021 Sayın Üyemiz ; Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Hakkında Karar Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, başvurular 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren bir ay boyunca E-Devlet üzerinden yapılabilecektir. İlgili sektörlere ve detaylara,https://ticaret.gov.tr/haberler/esnaf-ve-sanatkarlar-ile-gercek-kisi-tacirlere-koronavirus-salgini-nedeniyle-veri?fbclid=IwAR21QsPpFRXV1nGdSzEYZfFsCHfUZqLDVOhtQWcgCg7M8VcWlbopfZ3FNq0 linkinden ulaşabilirsiniz.  


21.05.2021 Sayın Üyemiz, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan Odamıza iletilen yazıda, işletmeler tarafından ikinci el otomobil veya arazi taşıtı satışının yapıldığı tarihten önceki üç gün içinde model yılına göre sekiz yaşın veya yüz altmış bin kilometrenin altındaki ikinci el otomobiller ve arzı satışları için TSE hizmet yeterlilik belgesi bulunan ekspertiz işletmelerinden ekspertiz raporunun alınması zorunlu olup Bakanlık ile Noterler Birliği arasında gerçekleştirilen veri paylaşımına istinaden ikinci el araç alım satım işlemlerinde, satış işleminden önce ekspertiz raporunun sistem üzerinden sorgulanacağı bildirilmiştir. İlgili yazı ekte yer almaktadır. Ekspertiz  


21.05.2021 Sayın Üyemiz, Sri Lanka Büyükelçiliğinden Odamıza gönderilen yazıda, Sri Lanka Ticaret Odası'nın (CCC), Sri Lanka Yatırım Kurulu (BOI) ve Colombo Borsası (CSE) ile işbirliği içerisinde 07-09 Haziran 2021 tarihleri arasında sanal “Sri Lanka Yatırım Forumu” organizasyonu gerçekleştirileceği bildirilmiştir. Yazının devamında şu bilgilere yer verilmiştir; “Sri Lanka Yatırım forumunun temasının "Sri Lanka - Asya'nın bir sonraki büyüme cenneti" olacak ve üç günlük etkinlikte üst düzey hükümet liderleri, kamu ve özel şirketlerin üst düzey liderleri, küresel uzmanlar, yatırım bankacıları ve danışmanlık firmaları tarafından gerçekleştirilecek oturumlar ve sunumlar yer alacaktır. Etkinlik kaydı ve katılım ücretsizdir. Sri Lanka Sanal Yatırım Forumu, iş ortaklıkları da dahil olmak üzere potansiyel yatırımları Sri Lanka'ya çekmek üzere yatırım kararları için gerekli ve kapsamlı b


21.05.2021  Sayın Üyemiz;   Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin iş birliğiyle, üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan 2021 Staj Seferbirliği Programı değerleme süreci   tamamlanmıştır.  Program kapsamında oluşturulan 136 bin öğrencinin yer aldığı yurt içi stajyer havuzu, 27.04.2021 tarihinde saat 13.00 itibari ile işverenlerin erişimine https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden açılmış olup üyelerimize   duyurulur.