22.05.2023

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın da proje paydaşları arasında yer aldığı Uşak ili Banaz ilçesi Hamam Boğazı mevkiinde kurulması planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için Tarım ve Orman Bakanlığı Daire Başkanı Deniz Oruç ve bakanlık çalışanları ile bir araya gelindi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ve teknik personel eşliğinde, Banaz ilçesi Hamam Boğazı mevkiinde bulunan ve TDİOSB yeri olarak belirlenen alan üzerinde inceleme yapılarak, Banaz Belediyesi ile görüşüldü.

Sonrasında Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı başkanlığında, Bakanlık yetkililerince proje uygulamaları ve verilen teşvik ve desteklerle ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Programın son bölümünde ise, proje paydaşları, Uşak İl Özel İdaresinde TDİOSB Projesine dair teknik detayları içeren bilgileri görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmeler sonrasında Banaz Sera OSB için başvuru sürecinin en kısa sürede tamamlanması ve projenin hızlıca hayata geçirilmesi için ortak karar alındı.