27.08.2020

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (UTSO) hem Uşak’ta hem de TR 33 Bölgesinde dış ticaret potansiyelini artırmak ve firmaların devlet desteklerinden daha fazla faydalanabilmelerini sağlamak için hazırladığı "Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu" projesinin kapanış toplantısı online olarak gerçekleşti.

UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan konuşmasında: "Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu’’ Projesinin hedefleri ve çıktıları, TR33 bölgesinde odalarda uygulanan ‘Kobi Koçluğu ve Tek Nokta Destek Ofisi’ hizmetlerini, Türk - AB Odaları arasında paylaşılan iyi uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Firmaların dijitalleşmeleri gerektiğinin önemine değinen Urhan, projenin B2B ve devlet destekleri içerikli web sitesini katılımcılara tanıttı.

Bölgedeki ‘Kobi koçluğu’ çalışmasının pandemi süresince nasıl yapılacağını şu an araştırdıklarını söyleyen Urhan, “Projemiz bölgeye Kobi koçluğu sistemini getirdi. Oda hizmeti olarak başlayan bu koçluk sistemimiz ileriki dönemlerde özel sektör tarafından da uygulanacağını umuyoruz. Sistematiğin bölge tarafından kabul edilmesine kadar ‘Tek nokta destek ofislerimiz’ ve odaların bünyesinde işe başlayan Kobi koçları tarafından bu hizmetler sürdürülecek. Hedefimiz, 8 aylık bu koçluk sürecini 6 ayda tamamlayarak her sene en az 20 firmaya bire bir koçluk hizmeti sağlamak.

Koçluk yaptığımız firmaların beklentilerini karşılama oranı %86’nın üzerinde. Bu pilot çalışma açısından başarılı bir oran. Firmalar arasında Manisa, Kütahya ve Uşak’ta başarı hikayeleri yazan, ilk defa ihracat yapan, kurumsal kapasitesini arttıranlar oldu.

Projemizin destekçisi olan CFCU, Eurochambres ve TOBB işbirliğine teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaya katkıda bulunan AB’deki ortaklarımız Cáceres (İspanya), Selanik (Yunanistan) ve Viterbo (İtalya) Ticaret ve Sanayi Odası yönetim ve çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyoruz. Projemizin diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını umuyoruz. Siz değerli katılımcılara kapanış etkinliğimize katıldığınız için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.