24.09.2020

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ve HAK tarafından akredite edilmiş kurum ile kuruluşlardan alınacak belgeler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) “İşletme Geliştirme Destek Programı – Belgelendirme Desteği” kapsamına alındı. Belge, müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim ve test ücretleri destek üst limitleri dahilinde %60 (altmış) oranına kadar KOSGEB’ten geri alınabilecek.

Yurt içinde ve dışında helal akreditasyon alanında faaliyette bulunmak, uluslararası platformlardaki helal akreditasyon çalışmalarında Türkiye’yi temsil etmek ve yürütülen çalışmaların öncülüğünü üstlenmek üzere kurulan HAK; KOSGEB’le iş birliğine gitti. Artık akreditasyon belgelendirme ücretleri işletmeler için ek maliyet getirmeyecek. Ücretler, KOSGEB destekleri kapsamında geri tahsil edilebilecek.

HAK ve HAK tarafından akredite edilmiş kurum veya kuruluşlardan alınacak belge ücretleri ve ayrıca, müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim, test ücreti de destek kapsamında olacak.

50 bin TL üst limitli belgelendirme desteğinin destek oranı yüzde 60 olarak uygulanacak.

Desteklere dair detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki adresi ziyaret ediniz:

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6798/isletme-gelistirme-destek-programi