Uşak Ticaret ve Sanayi(UTSO) ile İş-Kur ortaklığıyla yılın son “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirildi. Girişimci kent olan Uşak’ta, girişimcilik kursuna gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR;” 25 kişinin katılım gösterdiği 4. Eğitim grubuyla birlikte 2016 yılında toplamda 100 kişiye girişimcilik sertifikası vermiş olacağız. Uşak’tan daha çok girişimciler çıkmalı. Umarım sertifikasını alanlar başarılı işletmeler kurarak artan işsizlik sayısının düşürülmesine yardımcı olurlar. Girişimcilerimize, kuracakları işlerde başarılar diliyorum. UTSO olarak girişimciliğe her zaman önem verdik. Bu önemi verdiğimiz eğitimlerle devam ettireceğiz.” dedi.  


Uşak Valiliği önderliğinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Deri Karma Organize Bölgesi (UKOSB) son dönemde Suriye’nin Halep şehrinde yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. Uşak Valiliği önderliğinde UTSO, UOSB ve UKOSB bir araya gelerek toplanan 6.750 battaniyeyi Hatay’a yola çıkardı. Vali Okur gerçekleştirilen yardım kampanyası ile ilgili olarak “Uşaklı sanayici ve işadamlarımıza, zor durumda kalan, farklı coğrafyada olsalar da gönül bağımızın devam ettiği kardeşlerimize gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Kışın en soğuk günlerinde inşallah gönderdiğimiz battaniyeler kardeşlerimize gösterdiğimiz sıcaklığı ve samimiyeti ifade edecektir. İlimizde gerçekleştirilen yardımın örnek olmasını ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temenni ediyorum” dedi. Yardım kampanyasına katılan odaların yaptıkları ortak açıklamada ise şu ifadeler yer verildi:” Bizler Uşaklı sanayici ve işadamları ol


Ekonomi Bakanlığı uzmanları ve EXIMBANK yetkililerinin katıldığı Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Sağlık, bilişim, eğitim, film, yönetim danışmanlığı ve gayrimenkul sektörlerinde; ihracat, pazarlama ve markalaşma alanlarında sağlanan devlet desteklerinin anlatıldığı toplantıya Ekonomi Bakanlığı’ndan Şube Müdürü Mehmet Tayfun GÜLLE, Uzm. Hatice Şafak BOZKIR ve Uzm. Yrd. Yunus AÇIKBAŞ; Resmi İhracat Destek Kurumu olan Türk EXIMBANK’tan Pazarlama Yön. İlker ÖZCAN ve Uzm. Nilay SAYAR katıldı. ÖZCAN ve SAYAR, Türk EXIMBANK’ın ihracatta sağladığı desteklerden bahsetti. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BAŞKANI S. Selim KANDEMİR yaptığı açıklamada ihracata yönelik; AR-GE, eğitim, fuar katılım, markalaşma, pazar araştırması ve tanıtım alanlarında devlet desteği uygulamalarıyla, ürün ihracatının kolaylaştırılmasının hedeflendiğini, desteklerin sonucunda ise firmaların ticaret hacminin genişleyerek ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını tahmin


KOSGEB, KOBİ’lerine yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” uygulaması planlandığını açıkladı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR;” KOBİ’lerimize yönelik sağlanan destekler, ülke içindeki ekonomik canlılığı sağlayacaktır. TOBB Nefes Kredisi’nden sonra KOSGEB “İşletme Sermayeli Kredi Faiz Desteği” ile KOBİ’lerimiz rahat bir nefes alacak. KOSGEB İşletme Sermayeli Kredi Faiz Desteği’ne başvuruların 19 Aralık Pazartesi günü başlayacağını, destekten yararlanmak isteyenlerin bu süreye kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırması gerektiğini hatırlatan KANDEMİR, üst limiti 50 bin TL olan “0” faizli kredi  vadesinin ilk 12 ayının ödemesiz, kalanının üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay olacak şekilde yapıldığını ifade etti.      


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) üyelerine, aylık 0,83 faizli 12 ay vadeli 50.000TL kredi kullandırma imkânı sunuyor. Ticari kredi faiz oranlarının yüksek olması ve finansmana erişim noktasında sıkıntılar yaşayan KOBİ’lerin bu destekle sorunlarının giderilmesinin amaçlandığını dile getiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR;” Özellikle ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önüne alınırsa mali sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimize sağlanan kredi desteği ile KOBİ’lerimiz bir nebze olsun rahat nefes alacak ve iç piyasa hareketliliğini sağlayacaktır. Krediye başvuru yapmak isteyen üyelerimiz odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesini alarak bu belge ile Ziraat Bankası ya da Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile başvurularını tamamlayacaklardır. Umarım bu finansman desteği firmalarımıza can suyu olur. Bölgemiz ve ülkemiz sanayisine, ticaretine hayırlı olur.” dedi.


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) KADİM Projesi kapsamında” Meslek Liseleri ve Meslek Yüksekokulları İçin Bilgilendirme Günleri” faaliyetine Kütahya’da başladı. Projenin hedef grubu içinde yer alan geleceğin işveren ve çalışanları öğrencilerin kayıtlı istihdam konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade eden UTSO  Yönetim  Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; "Proje dahilinde bulunan illerin meslek liseleri ve meslek yüksekokullarındaki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bu faaliyet ile kayıt dışı istihdamın olumsuzlukları anlatılarak öğrencileri kayıtlı istihdama teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Yaklaşık 200 öğrencinin ilgi ve katılım gösterdiği faaliyette öğrencilere KADİM hediye kiti dağıtıldı. Bilgilendirme günleri Çarşamba günü Afyonkarahisar, Perşembe günü Manisa, Cuma günü Uşak illerinde devam edecek.    


Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur ALBAYRAK ve yönetim kurulu üyeleri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı KANDEMİR’e çiçek takdim eden Uşak SMMMO Başkanı ALBAYRAK hayırlı olsun dileklerinde bulunarak yönetim kuruluna yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette Uşak’ın üretim, sanayi ve ticaret hayatına ilişkin görüşmelerde bulunuldu. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KANDEMİR; Uşak SMMMO'nun UTSO'nun doğal çözüm ortağı olduğunu, önümüzdeki dönemlerde bu ortaklığı arttırarak devam ettireceklerini söyleyerek ziyaretlerinden dolayı Uşak SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı ALBAYRAK ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.  


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali TÜRKCAN ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun GÜNGÖR, İstanbul’daki patlama sonrasında Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim ERGÜDER’i makamında ziyaret ederek taziyede bulundu. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı KANDEMİR ziyaret sonrası yaptığı açıklamada emniyet güçlerimizin her zaman yanlarında olduklarını, hain terör saldırısını eshefle kınadıklarını dile getirdi. Özellikle terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların arttığı bir dönemde gerçekleşen bu saldırının Türk milletini yıldırmayacağını ifade eden KANDEMİR;” Güvenlik güçlerimize yapılan bu alçakça saldırılar terörle mücadeledeki kararlılığımızı bozamaz. Güvenlik güçlerimize yapılan saldırının, ülkenin birlik ve bütünlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu unutmamalı ve birbirimize daha çok kenetlenerek huzurumuzu bozmak isteyenlere gereken cevabı vermeliyiz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ziyaretle emniyet güçlerimizin her zaman yanında olduğumuzu


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO), her yıl olduğu gibi bu yılda TOBB’dan gelen yardım kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 600 mont ve bot desteğinde bulundu. Yardımlar, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere okul yetkililerine teslim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkan S. Selim KANDEMİR;”UTSO olarak her yıl olduğu gibi bu yılda TOBB’un katkılarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü(MEB) tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımında bulunduk. 600 adet mont ve botu, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırmak için MEB’in belirlediği okullardan gelen yetkililere teslim ettik. Sosyal sorumluluk duygusuyla hareket ederek geleceğimizin temsilcisi olan çocuklarımızın ihtiyaçlarına bir nebze olsun cevap verebildiysek, katkı sağladıysak ne mutlu bize. Umarım bundan sonra bu tür yardımlar artarak devam eder. TOBB Başkanımız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na böyle bir yardım düzenleyerek bizlerinde katkıda bulunmasına imkan sağladığı için şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.” dedi.