Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO), Eylül ayı olağan toplantısı UTSO Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantı gündemi, bir önceki meclis kararlarının okunmasıyla başladı. Daha sonra, Ağustos, dönemine ait hesapların tetkik ve tasdikiyle devam eden toplantı, mesleki sorunların görüşülmesiyle sona erdi.

Meclis Toplantısı’nda aylık ülke ve oda gündemiyle birlikte ekonomiyi değerlendiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S.Selim Kandemir, öncelikle Türkiye’nin yaşadığı zor süreçten bahsetti ve bu sürecin ekonomiye verdiği zararı dile getirdi.

KANDEMİR konuşmasında odanın yeni faaliyetlerinden bahsetti. Özdilek Alışveriş Merkezi yetkilileriyle bir toplantı düzenlediklerini anlatan KANDEMİR UTSO üyelerine bu girişimlerle yeni pazar ve müşteriler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. KANDEMİR ayrıca İran pazarına yönelik gerçekleştirilen iş gezisi hakkında değerlendirmede bulundu.

Ekonominin yeniden canlanmasına yönelik kanun ve yönetmelikler çalışmalarının devam ettiğini belirten  KANDEMİR, Yatırım  Ortamının İyileştirilmesi Kanun’uyla ilgili üyelere bilgi verildiğini,  Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasıyla İlgili Kanun'un yürürlüğe girdiğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR’in aylık değerlendirmesinin tam metni aşağıdaki ekte yer almaktadır.

Konuşma Metni