Gıda Sektörü temsilcileri Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen UR-GE projesi kapsamında Uşak Ticaret ve Sanayi toplantı salonunda bir araya geldi.

T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (UR-GE) kapsamında gerçekleştirecek bir proje için gıda sektörü temsilcileri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplandı.

Uşak’ta ki gıda sektörünün dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan ve 3 sene sürecek olan projede yer almak isteyen firmalarla gerçekleştirilen toplantıda projenini süreç ve aşamaları aktarıldı. Toplamda 3.000.000$’lık bir bütçeye sahip olacak olan URGE projesinin başvuru öncesi son toplantısında başvurunun Eylül içinde yapılmasını 2017’ye kadar sektörel ihtiyaç analizinin tamamlanması kararı alındı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının proje sahibi olacağı projede sektör ihtiyaç analizi, ihtiyaç analizine yönelik olarak eğitimler, yurtdışı pazar araştırması, yurt içi alım heyetleri  ve şirketler için bireysel danışmanlık gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.