Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU başta olmak üzere Uşak Valisi Ahmet OKUR, Uşak Belediye Başkanı Nurullah CAHAN, milletvekilleri, çevre odalar ve borsa başkanları, il protokolü ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen UTSO Hizmet Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın hemen ardından UTSO konferans salonunda düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; Geri dönüşüm, battaniye ve dericilik sektörüne öncülük ettiğini belirterek ihracat toplamının 500 ile 600 milyon dolar arasında olduğu ve bu açıdan bakıldığında Uşak’ın, ihracatı ithalatını en fazla karşılayan iller arasında ilk 10’a girdiğini ifade etti. KANDEMİR;” Uşak, günlük toplam 1.713 tonluk tekstil geri dönüşüm ve 9.000 çalışan ile sektörün %75’ine sahip durumdadır. Deride ise sektör, giysilik küçükbaş hayvandan sağlanan 30 milyon adetin üzerinde zig deri üretimiyle Türkiye’nin küçükbaş deri üretiminin %80’nini karşılamaktadır. Türkiye’de marka olduğumuz diğer bir sektör ise Seramik’tir.” dedi. Kazancını vergilendiren ve ülke ekonomisine katkı sağlayan üyelere, örnek teşkil etmelerinden dolayı rekortmenleri ödüllendirmek için bir araya geldiğini söyleyen KANDEMİR;”Vergileriyle, ülke ekonomisinin bel kemiği olan sanayici ve tacirlerimizi tebrik ediyor, iş hayatındaki başarılarının devamını diliyorum.” Vergileriyle, ülke ekonomisinin bel kemiği olan sanayici ve tacirlerimizi tebrik ediyor, iş hayatındaki başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Ödül törenindeki konuşmasında Uşak ekonomisiyle ilgili açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Anadolu’da sanayinin ilk ortaya çıktığı şehirsiniz. 1905’te burada iplik fabrikası kurulmuş. Uşak sanayisi şimdi de geri dönüşümde kümelenmeyi başarmış ve ülkemizin bu alanda lider şehri haline gelmiş. OSB’ye bakıyorum, Uşak OSB kabuğuna sığmaz oldu. Türkiye’nin her yerinden müthiş bir yatırım talebi var.” dedi. HİSARCIKLIOĞLU ayrıca 2016 yılının 10 ayında açılan şirket sayısına bakıldığında Türkiye ortalamasında yüzde 8 azalma görülürken, Uşak da yüzde 9’luk bir artış olduğunu, yılın 9 ayında ihracatın Türkiye ortalamasında yüzde 3 düşüş görülürken, Uşak’ta yüzde 15 artış yaşandığını ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda önemli mesafeler katettiğini söyledi. Son günlerde dolardaki dalgalanmaların iç kaynaklı olmadığını ifade eden TÜFENKCİ;”Hükümet olarak bizler de bu gelişmeleri dikkatli şekilde izliyoruz. Merkez Bankamız da bu süreçte gerekli tedbirleri alabilecek güçtedir. Bu yükselişten dolayı Türk ekonomisinin etkilenmemesi ve ekonominin normal stabil hale gelmesi için çaba harcıyoruz.“ dedi. Türkiye'nin büyümesinin 3. çeyrekte biraz düşeceğini ancak 4. çeyrekte yükselişe geçeceğini ifade eden TÜFENKCİ, 2017'nin ekonomi adına daha iyi geçeceğini vurguladı.

2014-2015 kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri ile ihracat rekortmenlerine plaketlerin takdim edilmesinin ardından UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR ve Meclis Başkanı İsmail KARAMAN, Gümrük ve Ticaret Bakanı TÜFENKCİ ve TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’na hediyelerini sundu.

Vergi Rekortmenleri Listesi