23-24 Ocak Kütahya’da başlayarak, Afyon ve Manisa’da geçekleştirilen eğitim, en son olarak Uşak’ta 13-14  Şubat tarihleri arasında düzenlendi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında, ‘TR-33 düzey II bölgesinde kayıt dışı istihdamla mücadele’’ projesi, firmalardaki 3. kuşak genç firma sahiplerine kayıt dışı ile mücadele odaklı kurumsallaşma eğitimi, Kadim Proje Danışmanı Memet Özkan ve Dilaver Altun koçluğunda, kurum ve kuruluş temsilcileri ve UTSO üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2 gün süren eğitimde; Dünya ekonomisi ve kurumsal yönetim, Türkiye ekonomisi ve kurumsal yönetim, kayıt dışı istihdam ve sorunlar, kurumsal yönetim ilke ve standartları, genç kuşak yöneticileri ve kurumsallaşma, aile şirketlerinde genç kuşak ile önceki kuşak ilişkileri, genç kuşağın önceki kuşak ile iletişimi ile ilgili konular anlatıldı. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ‘istihdam edilebilirliğin sağlanması için temel hedef, mesleki eğitim, beceri kazandırma, mesleki rehberlik, kariyer danışmanlığı, iş kurmaya destek sağlama ve mesleki rehabilitasyon tedbirleri olmalıdır. Ülkemizde%34 civarı olan kayıt dışı istihdamın düşürülmesi adına oda olarak çalışıyoruz. KADİM projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz toplantılarla konu hakkında daha çok bilinirlik sağlamak istiyoruz’ dedi.

1

2

3

4