18.01.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Zafer Kalkınma Ajansı hibe programları hakkında üyelerine online bilgilendirme gerçekleştirdi. Programda; KOSGEB Uşak İl Müdürü Fatih Mehmet Kılıç, TKDK Uzmanları Özkan Ölmez ve Basak Ispir Alaca ve Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli kurumlarının 2022 yılı hibe, destek ve faizsiz kredileri hakkında bilgilendirmede bulundu. Program sonunda katılımcılar kurum yetkililerine direkt sorularını iletme imkanı buldu.


10.01.2022 Firmalarınızın kurumsallaşması, sizin ve çalışanlarınızın kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlerimiz başlıyor. Ajandalarınıza not edin.... Güncel bilgilerin, verilerin paylaşılacağı eğitimlerimizde, pandemi döneminin ekonomik, sosyolojik ve psikolojik etkileri göz önünde bulundurarak yönetimsel ve pazarlama konularında nasıl yol izlenebileceği, yeni dünya düzeninde neler yapılabileceği ve katılımcılarımızın yetkinliklerinin artırılmasına yönelik programlar yer almakta. Eğitim tarihlerinden önce konular hakkında detaylı bilgiler paylaşılacaktır. Takipte kalın...      


KOSGEB, son 12 aylık ortalama istihdamın korunması şartı ile yeni istihdam edilecek personel başına, Mikro işletmelerde 2, küçük işletmelerde 5 personele kadar, personel başına 100.000 TL, 2 yıl faizsiz ve geri ödemeli destek vereceğini açıkladı. Program kapsamında, 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” ile 24 ay geri ödemesiz, dönemi takiben 4’er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz ödemeli destek sağlanacaktır. Mikro ve küçük ölçekli işletmenin sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, personel başına destek 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır


31.12.2021 Kâğıt baskısı kaldırılan gazeteye, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren dijital olarak ulaşılabilecek ayrıca onaylı sureti de internet üzerinden temin edilebilecek. https://www.ticaretsicil.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


29.12.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından son kayıt tarihi 31 Aralık olan Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. COViD-19 tedbirleri kapsamında video konferans sistemiyle düzenlenen toplantı,  Av. Faik Karaarslan’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Av. Karaarslan, 6698 sayılı kanun kapsamında neler kişisel veridir, veri sorumlusu, kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve muhafaza edilmesi gibi Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki anahtar kavramlar ve VERBİS kayıt sistemine nasıl kayıt olunması gerekliliği hakkında bilgiler aktardı. Toplantı sonunda katılımcılar, kişisel veriler ve yasayla ilgili merak ettiği konulara uzmana danışma fırsatı buldu.


28.12.2021 Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’’na, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir katıldı. Toplantıda üyelerin, sektörlerin ve bölgelerin sıkıntıları ve beklentileri dile getirildi.


27.12.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Meclis olağan gündem değerlendirilmesinden sonra, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, dünya, ülke ve kent bazında yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi ve oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kandemir; Tüm dünyanın Mart 2020’den beri zorlu bir dönem geçirdiğini, 2022’nin pandeminin ortaya koyduğu tüm olumsuzlukların etkisini yok edeceği bir yıl olmasını temenni ettiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı. Meclisin son bölümünde ise, Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanı Halil Yoldaş, KOBİFİN Destek Programı hakkında meclis üyelerine bilgilendirme de bulundu ve sorularını yanıtladı.


16.12.2021 Zafer Kalkınma Ajansı tarafından imalat sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik olarak hazırlanan İmalat Sanayisindeki Kobilerin Rekabet Gücünün Arttırılması Finansman Desteği Programı (KOBİFİN) 24.12.2021 tarihinde ilan edilip çevrimiçi ortamda bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapılacaktır.Bu destekten faydalanmak isteyen Kobilerimiz aşarıdaki linkte ilan metnini görebilir ve telefon numarasından ayrıntılı bilgi alabilirler. https://www.zafer.gov.tr/downloads/kobifinilan2021.pdf İRTİBAT İlgili Birim: Program Yönetimi Birimi (PYB) Tel: 0274 271 77 61-62 / Dahili: 182 E-Posta: pyb@zafer.gov.tr İnternet Sitesi: http://www.zafer.gov.tr